Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΝΟΡΙΑΣ Υ. Θ. ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΚΥΝΟΠΙΑΣΤΩΝ ΣΤΟ 2ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2013          ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ  ΕΝΟΡΙΑΣ   Υ. Θ. ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΚΥΝΟΠΙΑΣΤΩΝ
Διεύθυνση: Γρηγόριος Δραγανίγος

Η  «Βυζαντινή Χορωδία της Ενορίας Υ.Θ. Ελεούσας Κυνοπιαστών Κερκύρας» δημιουργήθηκε κατά το έτος 2000, με πρωτοβουλία του εφημερίου αυτής, Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομου Κουτσούρη και των συνεργατων του και την συνδρομή του Πρωτοψάλτη και Χοράρχη  κ. Γρηγορίου Δραγανίγου.
Αποτελείται από δεκαπενταμελές σχήμα στο οποίο συμμετέχουν ενορίτες και ευλαβείς προσκυνητές και φίλοι της ενορίας των κυνοπιαστων, με αγάπη και μεράκι για την καθ’ημάς ορθόδοξη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική.
Ο εκκλησιαστικός αυτός Χορός της Ενορίας Υ.Θ. Ελεούσας Κυνοπιαστών Κερκύρας διακονεί δεκατρία συναπτά έτη καθ’ όλο το εκκλησιαστικό έτος τις ιερές Ακολουθίες της Ενορίας και συμμετέχει σε τοπικές εκδηλώσεις, υπό την διεύθυνση και καθοδήγηση του χοράρχη αυτής και Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Υ.Θ. Ελεούσας Κυνοπιαστών κ. Γρηγορίου Δραγανίγου, καθηγητή της βυζαντινής μουσικής και Θεολόγου.
1. Της μετανοίας άνοιξον και της σωτηρίας εύθυνον σε ἠχο πλάγιο του τετάρτου 

2. Μεγαλυναρια της Θ' ωδής της Υπαπαντής σε ήχο τρίτο


 3. Σε υμνούμεν και Άξιον εστί σε ήχο βαρύ εναρμόνιο εκ του ΖΩ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου