Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ» ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΑΖΟΥ ΜΑΝΔΟΥΚΙΟΥ ΣΤΟ 2ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2013




Διευθυνση: Φ. Κοντογούρης.
Συνοδεία: Πέλη Κοντογούρη.

Η εκκλησιαστική χορωδία ιδρύθηκε το 1980 από τον αείμνηστο καθηγητή μουσικής και μαέστρο συμφωνικής ορχήστρας Δημήτρη Δαπέργολα, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαρόκο. Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του ιδρυτή της φρόντισε να διατηρηθεί υπό την διεύθυνσή του ο κ. Φώτης Κοντογούρης, δίνοντάς της την ονομασία "Δημήτρης Δαπέργολας".
Από το 2005 μέχρι και σήμερα συνεχίζει τη λειτουργία της στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Λάζου Μανδουκίου. Αποτελείται από 22-25 χορωδούς που από την δημιουργία της μέχρι και σήμερα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Η χορωδία προσφέρει τις υπηρεσίες της και σε άλλους εορτάζοντες ναούς της Κέρκυρας, όταν αυτό είναι εφικτό, όπως επίσης συμμετέχει και σε πολλές λιτανείες (Αγ.Ιωάννη, Παναγίας Μανδουκίου, Παναγίας Βλαχαίρενας, Αγ.Σπυρίδωνος Σαρόκο, Αγ.Παντελεήμονα, Αγίας Τριάδος, Αγίου Στεφάνου(Βίδο). Τέλος συμμετείχε σε λειτουργίες Ιερών Ναών, Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου και Παναγίας Αμπελακιώτισας στα Αμπελάκια Λαρίσσης, ενώ απέδωσε εκκλησιαστικούς ύμνους στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως  Λαρίσσης. ‘Ελαβε μέρος σε πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Ιωνίας Αθηνών.

1.     ΕΠΕΦΑΝΗ Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Θ. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ
 
2.     Ο ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ Π. ΡΑΖΕΛΟΥ
 
3.     ΣΕ ΥΜΝΟΥΜΕΝ  ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ
 
4.     ΕΙΣ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ Π. ΡΑΖΕΛΟΥ
 
5.     ΑΙ ΓΕΝΕΑΙ ΠΑΣΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΝ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου