Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΟ 2ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2013

ΧΟΡΩΔΙΑ ΟΤΕ
 
Διεύθυνση:  Χρύσανθος Γρηγορόπουλος
Συνοδεία: Μαρία Καλουτσάκη.

Η χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Νομού Κερκύρας  ιδρύθηκε το 2001 και αποτελείται από εν ενεργεία και συνταξιούχους υπαλλήλους του ΟΤΕ.
Καταξιώθηκε στη συνείδηση του κερκυραϊκού λαού, ενός λαού που γαλουχήθηκε μουσικά κάτω από τις ευλογίες του Εθνικού μας Συνθέτη Νικολάου Μάντζαρου, αλλά και του Συνθέτη του Ολυμπιακού Ύμνου Σπύρου Σαμάρα. 
Είναι ανδρική χορωδία αποτελούμενη από 50 περίπου άτομα με συνοδεία οργάνων (πιάνο, μανδολίνα, κιθάρες, μπουζούκι).
Το ρεπερτόριο της χορωδίας αποτελείται από τραγούδια επτανησιακά, παραδοσιακά, καντάδες, εκκλησιαστικούς ύμνους, καθώς και από τραγούδια έντεχνα και ελαφρολαϊκά διαφόρων ελλήνων συνθετών (Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Ξαρχάκου, κλπ).
Παρουσιάζει ένα ευχάριστο για το κοινό ρεπερτόριο με γνωστά τραγούδια που παραμένει για πολλά χρόνια στη μνήμη των παρευρισκομένων.
Η χορωδία έχει μια πλούσια δραστηριότητα, και έχει λάβει μέρος σε εκδηλώσεις-συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδος ως εξής :
Εντός της Κέρκυρας.
Προσκεκλημένη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ζακύνθου.
Στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Παξών.Στη STARA ZAGORA της Βουλγαρίας προσκεκλημένη από τον Δήμο της πόλης.Στην Κατερίνη Πιερίας.στη BASEL της Ελβετίας προσκεκλημένη από τον Πολιτιστικό Κύκλο Φίλων της Ελλάδας στη Basel.Στην πόλη HUFINGEN της Γερμανίας προσκεκλημένη από την Χορωδία Hausen von Wald.Στο MUNCHEN της Γερμανίας.Στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας.Στο Μεσολόγγι (Τρικούπεια 2003).Στη GENEVE της Ελβετίας.Στη LYON της Γαλλίας.Στην ΚΥΠΡΟ
Στα ΤΡΙΚΑΛΑ ,ΠΡΕΒΕΖΑ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΦΙΛΙΑΤΕΣ , ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , ΡΕΘΥΜΝΟ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΣΑΜΟ, ΣΤΗ ΖΥΡΙΧΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ, ΣΤΟ OBERFLOCKENBACH WEINHEIM ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΣΤΟ BLAGOEVRAD BΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΟΤΕ)

1.- ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ                                ΜΟΥΣΙΚΗ : Θ. ΠΟΛΥΚΡΑΤΟΥΣ

2.-ΑΙΝΕΙΤΑΙ                                      ΜΟΥΣΙΚΗ : Π. ΡΟΥΓΚΑ

3.- ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΗΧΟΣ Δ                ΜΟΥΣΙΚΗ: ΜΙΧ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου