Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ» ΣΤΟ 2ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ



  
       ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ»
Διεύθυνση: Γεώργιος Λαδοβρέχης.
Η χορωδία της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής «ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, ιδρύθηκε με την έναρξη του διδακτικού έτους 2008-9 από τους καθηγητές της σχολής: κκ Ν. Μακρόπουλο και Γεώργιο Λαδοβρέχη που εναλλάσσονται και στην διεύθυνση της χορωδίας.
Η χορωδία είναι μικτή και αποτελείται από επιλογή σπουδαστών όλων των ετών και πρωτοεμφανίστηκε δημόσια ερμηνεύοντας εκκλησιαστικούς ύμνους τα Χριστούγεννα του 2009 στην εορτή της Ιεράς της Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ».
Στην συνέχεια τον Απρίλιο του 2010 πραγματοποίησε συναυλία με ύμνους της μεγάλης εβδομάδας στο Ιερό Προσκύνημα Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους έψαλε στον πανηγυρικό εσπερινό του Ι. Ναού Υ. Θ. Στερεωτών ύστερα από πρόσκληση του Ιερομονάχου π. Σεβαστιανού. Έλαβε μέρος ψάλλοντας στον εναρκτήριο αγιασμό της σχολικής χρονιάς 2010-11 της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής «ΑΓ. ΑΡΣΕΝΙΟΣ» και τον Νοέμβριο του ιδίου έτους έψαλε στα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, εκκλησιαστικούς ύμνους της κυριωνύμου εορτής.
Εν συνεχεία έλαβε μέρος ερμηνεύοντας χριστουγεννιάτικους ύμνους στην χριστουγεννιάτικη εορτής της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς έψαλε εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα κατά στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ι. Μητροπόλεως.
Το Πάσχα του ιδίου έτους έδωσε συναυλία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος με αφορμή τον εορτασμό των Αχράντων Παθών και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Εν συνεχεία έψαλε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ι. Ναού Αγίων Πάντων Πόλεως προσκεκλημένη του Αιδ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού, έψαλε στην πανηγυρική Θ. Λειτουργία, στην Ι. Μονή Υ. Θ. Βλαχερνών Σκριπερού, στον πανηγυρικό Εσπερινό του Ι. Ναού Αγίας Κυριακής Χρυσηίδος προσκεκλημένη του Εφημερίου Πρωτ. Ευαγγέλου Κούτρα και έλαβε μέρος για τρίτη συνεχή φορά ερμηνεύοντας εκκλησιαστικούς ύμνους στην Χριστουγεννιάτικη εορτή της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τέλος, τον Φεβρουάριο του 2012 έψαλε στον πανηγυρικό εσπερινό μετά Αρχιερέως στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. Σπηλαιωτίσσης Κερκύρας με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης της Αγίας Θεοδώρας και του Αγίου Βλασίου.
1.     Κυριε των δυναμεων πλ δ΄τρίφωνος.

2.     Μη αποστρεψεις. Μελος αρχαίον.  Πλ δ.

3.     Τη υπερμαχω πλ δ΄

4.     Τον σταυρον σου προσκυνουμεν. Ηχος β














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου