Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ. ΧΟΡΩΔΙΑ «SAN GIACOMO» ΣΤΟ 2ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2013


  

Διεύθυνση: Antoniy Ivanov
Συνοδεία: Μαριλένα Ελούλ.  
 Φωνητική διδασκαλία Ανδρέας Γκούσης

Η Χορωδία του Δήμου Κερκυραίων ιδρύθηκε το 1981. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει εκτενή αποσπάσματα από όπερες («Nabucco»-«Lombardi»-«Macbeth»-«Aida»-«Carmen»-«Forza del destino»- «Trovatore»-«Cosi fan Tutte»), Don Carlos, αλλά και ολόκληρες συνθέσεις μεγάλων δημιουργών: G. Donizetti «Miserere»,( σε πρώτη πανελλαδική εκτέλεση) A.Vivaldi «Gloria», G. F. Haendel ‘’ Messias ΄΄ L. Cherubini «Requiem», G.Faure «Requiem», G.Pergolesi “Stabat Mater” ,W.A.Mozart «Requiem», «Λειτουργία της Στέψης», F. Schubert «Messe in G.Dur» , J. Haydn  «Nelson Messe», Βrugk  «Λειτουργία σε Re ύφεση μείζονα»  (σε πρώτη πανελλαδική εκτέλεση) J. Eberlin «Requiem in B», A. Ramirez « Missa Criola», J. Hummel «Messe No 3».
Το 1985  συμμετέχει στην παραγωγή  της όπερα του Κερκυραίου συνθέτη Γεράσιμου Ρομποτή «Η Κόρη του Φονιά».και συνεχίζει με δικές της παραγωγές το 1991 με την «Norma» του Bellini, το 1992 και 1993 με την  «Cavalleria Rusticana» του  P. Mascagni , το 1994 με την  «Μάρτυς» του Σπύρου Σαμάρα, το 1995 με την οπερέττα του Θ. Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός», το 1997 σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής συμμετέχει στην όπερα “Cossi fan tutte” του  W.A.Mozart, και το 2001 ανεβάζει την όπερα  «La Traviata» G. Verdi .
Έχει συνεργασθεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Κερκυραίων, την Συμφωνική Ορχήστρα του Pazardjik Βουλγαρίας, την Συμφωνική Ορχήστρα της όπερας της Βάρνας, την Συμφωνική Ορχήστρα του Blagoevgrand Bουλγαρίας, την Ορχήστρα των Φίλων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Συμφωνική  Ορχήστρα  της Σόφιας, την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Regensburg Γερμανίας, την Συμφωνική Ορχήστρα του Schoeneberg Βερολίνου καθώς και με το  σύνολον  χάλκινων πνευστών ΄΄Melos Brass΄΄.
Τον Οκτώβριο του 2007 συμμετέχει στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Πράγας, αποσπώντας το 2ο βραβείο στην κατηγορία για προχωρημένες χορωδίες.
To Μάϊο  2008 συνεργάζεται με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Regensburg Γερμανίας με αποσπάσματα από όπερες, τον Ιούλιο συνεργάζεται με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στα πλαίσια της ένταξης μας στην Unesco,  τον Οκτώβριο συνεργάζεται με την Συμφωνική Ορχήστρα του Schoeneberg Βερολίνου με το έργο του Johannes Brahms ΄΄Schicksalsied΄΄ op 54 και τον  Δεκέμβριο  συνεργάζεται με την νεανική χορωδία αγοριών της Σόφιας Βουλγαρίας
Τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο και τον Ιούλιο 2009 συνεργάζεται με το σύνολο χάλκινων πνευστών ΄΄Melos Brass΄΄ και τον Σεπτέμβριο με την Φιλαρμονική Εταιρεία ΄΄ Ο Καποδίστριας΄΄.
Τον  Μάιο 2010 σε συνεργασία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Scheoneberg Βερολίνου και τη χορωδία ‘’Johanneskirche Schlachtensee,  ανέβασαν το έργο του Carl Orff  ΄΄Carmina Burana’’ σε δύο συναυλίες στο Βερολίνο.
Τέλος στις 14 Νοεμβρίου έψαλλε την Θεία Λειτουργία  στον Ιερό Ναό  Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου και στις 26 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη πόλεως.
Τον Μαρτίου 2012 μετέβη στην Ρώμη προσκεκλημένη από την Ελληνική Πρεσβεία και πραγματοποίησε  δύο εκδηλώσεις  στα πλαίσια της επετείου της 25ης Μαρτίου. Στις 25 Μαρτίου έψαλλε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου  Τύρωνος παρουσία σύσσωμης της ομογένειας και την Δευτέρα 26 Μαρτίου πραγματοποίησε συναυλία στο Musei Capitolini Roma κατά την επίσημη εκδήλωση για την επέτειο της Εθνικής εορτής
Επίσης τον Μάρτιο 2012 έλαβε μέρος στο Α΄ Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής στο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο
Τον Μαϊο 2012 έλαβε μέρος στο 6ο διαγωνιστικό Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου « Μίκη Θεοδωράκη» όπου έλαβε το Α΄ βραβείο.
Τις 7 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την μικτή και την παιδική χορωδία  Πρέβεζας  ανεβάζει το έργο του Carl Orff Carmina Burana στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας
Έχει συνεργασθεί με πολλούς έλληνες και ξένους μαέστρους 

1. Δοξολογία του Πολυκράτη

2. Επί Σοι Χαίρει















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου