Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΝΟΡΙΑΣ Υ. Θ. ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΠΙΑΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΟ 2ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2013



             ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Ι. ΝΑΟΥ Υ.Θ. ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΚΥΝΟΠΙΑΣΤΩΝ
Διεύθυνση: Σταματίνα Καρύδη
Συνοδεία: Νάσια Ζερβοπούλου

Η μεικτή εκκλησιαστική χορωδία της ενορίας Υ.Θ. Ελεούσης Κυνοπιαστών, συστήθηκε το έτος 1990, με πρωτοβουλία του εφημερίου και των συνεργατών της Ενορίας Κυνοπιαστών. Στελεχώθηκε στο διδακτικό τομέα αλλά και σε επίπεδο μελών, από φιλόμουσους και ευσεβείς κατοίκους των Κυνοπιαστών.
 Από το Δεκέμβριο του έτους 2011 τελεί υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μονωδίας  Κας Σταματίνας Καρύδη. Έκτοτε επιχειρείται η απόδοση των εκκλησιαστικών ύμνων σύμφωνα με το Κερκυραϊκό ψαλτικό ιδίωμα, στην αυθεντική του μορφή, όπως αυτό διασώθηκε και διαδόθηκε από τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Σουρβίνο, ο οποίος καταγόταν από τους Κυνοπιάστες.
Σήμερα η χορωδία απαρτίζεται από νέα στην ηλικία μέλη και στοχεύει να διασώσει και να μεταδώσει την αυθεντική έκφραση της Κερκυραϊκής εκκλησιαστικής παραδόσεως και στις επόμενες γενιές που ακολουθούν. 
1.     Δοξολογία ήχου Α’ (κατά το Κερκυραϊκό ύφος)
Καταγραφή: Παναγιώτης Χασαπιάνος  Προσαρμογή: Σταματίνα Καρύδη


2.     Μεγαλυνάρια από τον παρακλητικό κανόνα της Παναγίας και του Αγίου Σπυρίδωνα (κατά το Κερκυραϊκό ύφος). Καταγραφή: Παναγιώτης Χασαπιάνος.

3.     «Αγγελικαί Δυνάμεις»  (Αναστάσιμο απολυτίκιο ήχου πλάγιου δεύτερου, κατά το Κερκυραϊκό ύφος). Καταγραφή: Παναγιώτης Χασαπιάνος Προσαρμογή: Δήμητρα Καλογεροπούλου, Σταματίνα Καρύδη.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου