Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Η ΧΟΡΩΔΙΑ "ΘΩΜΑΣ ΦΛΑΓΓΙΝΗΣ" ΣΤΟ 2ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2013



ΧΟΡΩΔΙΑ «ΘΩΜΑΣ ΦΛΑΓΓΙΝΗΣ»
Διεύθυνση: Ανδρέας Γκούσης.
Συνοδεία: Μαρία Υφαντή

   Η χορωδία  ιδρύθηκε το 2002 από τον Πολιτιστικό – Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ανεμομύλου με την επωνυμία «Θωμάς Φλαγγίνης», το όνομα δηλαδή του μεγάλου Κερκυραίου ευεργέτη  του 17ου αιώνα στο οίκημα του οποίου, στεγάζονται οι πολιτιστικές δραστηριότητές του.
    Με μαέστρο από την ημερομηνία της ιδρύσεώς της μέχρι και σήμερα τον κ. Ανδρέα Γκούση και με πιανίστα την κ. Μαρία Υφαντή πραγματοποιεί  συναυλίες τόσο στο Φλαγγίνειο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου μας όσο και σε διάφορους άλλους πολιτιστικούς χώρους στην Κέρκυρα και εκτός αυτής, καλεσμένη από άλλες χορωδίες, πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς της αυτοδιοίκησης .
 Συμμετέχει και σε εκκλησιαστικές τελετές όπως στην περιφορά του Επιταφίου της Υ.Θ. Φανερωμένης.    Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Χορωδιών Κερκύρας και συμμετέχει ανελλιπώς σ’  όλες τις εκδηλώσεις της Ένωσης.
    Με βασικό εργαλείο την αγάπη των μελών της χορωδίας, προσπαθεί μέσα από χρόνιες κυρίως οικονομικές δυσκολίες και με την γνωστή απουσία της πολιτείας με την οποιαδήποτε μορφή που αυτή θα μπορούσε να παρουσιάζεται ως αρωγός της πολιτιστικής προσπάθειας, να διατηρεί υψηλό το επίπεδο του χορωδιακού πολιτισμού. 
    Οι ποικίλες δυσκολίες αντιμετωπίζονται κυρίως με την προσωπική εργασία των μελών του Συλλόγου και την συνεχή φροντίδα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Το οικονομικό μέρος καλύπτεται με την συνδρομή των μελών και των φίλων της που εκτιμούν ιδιαίτερα την προσπάθεια αυτή και  θα συνεχίζει πάντα να προσφέρει ανιδιοτελώς το έργο αυτό. 
1.     Σε υμνούμεν. Θ. Πολυκράτη.

2.     Χερουβικός Ύμνος. Θ. Πολυκράτη.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου