Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας σε συνεργασία με το Ωδείο Κερκύρας διοργάνωσε με επιτυχία το 1ο Σεμινάριο Ψαλτικής Τέχνης την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 στην Συνεδριακή αίθουσα του Δήμου Κέρκυρας Πύλη Αγ. Νικολάου στο Φαληράκι με την συμμετοχή εκλεκτών καθηγητών-εισηγητών. 
Η παρακολούθηση του Σεμιναρίου ήταν δωρεάν και επεδόθησαν βεβαιώσεις συμμετοχής και παρακολούθησης . 
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Μουσική Μεταρύθμιση των Τριών Διδασκάλων (1814-2014).
Τον Σεμινάριο συντόνησε ο κ. Βασίλειος Ρουβάς Γραμματέας της Βυζαντινής Χορωδίας Κερκύρας.
Την ευθύνη συντονισμού της Γραμματείας του Σεμιναρίου ανέλαβε ο κ. Σπυρίδων Γουδέλης Ταμίας της Βυζαντινής Χορωδίας Κερκύρας.


1η Εισήγηση. «Σύντομη Ιστορική Επισκόπιση της Ελληνικής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής». Σωτήριος Αντίοχος Πρωτοψάλτης, Καθηγητής Β. Μουσικής, Επίτιμος Μουσικοδιδάσκαλος της Β.Χ.Κ.


 
2η Εισήγηση. O Χαρακτήρας και η αξία της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής μουσικής. Σωτήριος Βογιατζόγλου, Πρωτοψάλτης, Καθηγητής Β.Μ. Επότιμος Διευθυντής Β.Χ.Κ.


 
3η Εισήγηση. «Η Βυζαντινή Μουσική και η σχέση της με την Αρχαία Ελληνική Μουσική». Σπυρίδων Χότζας, Καθηγητής Μουσικής, Πρόεδρος της Β.Χ.Κ. 


 
4η Εισήγηση. «Οι τρείς Διδάσκαλοι της Μεταρύθμισης του 1814». Ραφαήλ Ξανθόπουλος, Πρωτοψάλτης, Καθηγητής Β. Μ. 


 
5η Εισήγηση. «Η Μουσική Μεταρύθμιση του 1814, Σκέψεις και προβληματισμοί». Νικόλαος Μακρόπουλος, Πρωτοψάλτης Καθηγητής Β. Μ.


 
6η Εισήγηση. Λειτουργική ζωή Τυπικό και η Ιστορική του εξέλιξη. Γεώργιος Λαδοβρέχης, Πρωτοψάλτης Καθηγητής Β.Μ. 




 
7η Εισήγηση. Από τον Ιάκωβο Πρωτοψάλτη στη Νέα Μέθοδο. Διάκονος Νεκτάριος Μπόκος. Καθηγητής ΒΜ.


 
8η «Η παραγωγή των ήχων και η Θεωρία των κλάδων» Γεώργιος Χαραλάμπους υποψήφιο Διπλωματούχο Β.Μ. ο οποίος αναπλήρωσε τον κ. Ιω Χρυσικόπουλο. Καθηγητή, Πρωτοψάλτη, Αντιπρόεδρο Β.Χ.Κ.


 
9η Εισήγηση. «Στοιχεία ερμηνείας της Ψαλτικής Τέχνης, η γραπτή και η προφορική παράδοση» Αρχιμ. Σπυρίδων Σκορδίλης, Ηγούμενος Ι.Υ.Θ.Υψηλής, Ιεροκήρυξ, Δάσκαλος Ψαλτικής Τέχνης, Διευθυντής Β.Χ.Κ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου