Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 3η ΨΑΛΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ





 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 3η ΨΑΛΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013



Η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας διοργάνωσε την 3η Ψαλτική Συνάντηση και Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 6:00 μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονική Εταιρίας "Καποδίστριας".

Στην εκδήλωση αυτή που αποτέλεσε εκδήλωση σπουδής και καλλιέργειας της Ψαλτικής τέχνης, ομίλησε ο Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Αρβανίτης Διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου με θέμα:


"Θεωρία και πράξη του ρυθμού στη Βυζαντινή Μουσική".

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του Ψαλτικού δυναμικού του νησιού μας, συμμετείχαν Ιεροψάλτες της πόλεως και της υπαίθρου αποδίδοντας Βυζαντινούς ύμνους. 

Συγκεκριμένα συμμετείχαν, ο κ. Γεώργιος Τόμπρος ιεροψάλτης Ι. Ναού Παναγίας των Ξένων, ο κ. Νικόλαος Μακρόπουλος πρωτοψάλτης του ιδίου Ι. Ναού, οι Ιερολογιώτατοι Διάκονοι, π. Νικόλαος Μοναστηριώτης και π. Νεκτάριος Μπόκος, ο κ. Δημήτριος Μπότσης, πρωτοψάλτης Ι. Ναού Αγ. Νεκταρίου Μεσογγής. 

Την εκδήλωση έκλεισε η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας.

 Στο πλαίσιο της 3ης Ψαλτικής Συναντήσεως ο πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Αρβανίτης έψαλλε την Κυριακή το πρωί 17/11 στον Όρθρο και την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγ. Τριάδος Γαρίτσας, πλαισιούμενος από μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας Κερκύρας.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου