Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η ΧΟΡΩΔΙΑ Ι. ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ Υ.Θ. ΜΠΟΤΕΒΓΚΡΑΝΤ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΟ 2ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2013






ΧΟΡΩΔΙΑ  Ι. ΝΑΟΥ  ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ Υ.Θ. ΜΠΟΤΕΒΓΚΡΑΝΤ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΙΛΕΝΑ ΣΠΑΣΟΒΑ
Η Εκκλησιαστική Χορωδία του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Υ. Θεοτόκου Μπότεβγκραντ είναι νεοσύστατη. Ιδρύθηκε το έτος 2007 με την φροντίδα του προϊσταμένου του Ι. Ναού Οικονόμου π. Αλεξίου Νταμάνοφ. Η Χορωδία άρχισε την λειτουργία της σε σχέση με τον νεόκτιστο Ι. Ναό της Κοιμήσεως της Υ. Θεοτόκου. Οι χορωδοί είναι άνθρωποι ποικίλων ασχολιών και επαγγελμάτων, τους ενώνει η Ορθόδοξη πίστη και η αγάπη προς την εκκλησιαστική μουσική. Συμμετέχει σε όλες τις Εκκλησιαστικές ακολουθίες και τις λατρευτικές εκδηλώσεις της Ενορίας. Έχει λάβει μέρος επί τρείς συνεχείς χρονιές στο φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής «Άξιον Εστί»  στην πόλη Πομόριε στη Μαύρη Θάλασσα.
Η Μαέστρος κ. Μιλένα Σπάσοβα, γεννήθηκε στην ίδια πόλη και σπούδασε βιολί στο Ωδείο της πόλης. Στη συνέχεια σπούδασε στο κρατικό ωδείο της Σόφιας φωνητική και τραγούδι. Το 1988 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Μπλαγκοεβκραντ. Εργάζεται ως μουσικός παιδαγωγός.
Πρόγραμμα Χορωδίας.
1.     Δοξα… και νυν… Ο Μονογενής Υιός.  Συνθέτης: Τουρτσάνινοφ.
 
2.     Εν τη Βασιλεία σου μνήσθητι ημων ΚύριεΜακαρισμοί (Γ΄ στάση των Τυπικών της Θ.Λειτουργίας):Κωνστανίνοφ

3.     Κύριε ελέησον. Ήχος πλ. Α΄

4.     Ο Ευσχήμων Ιωσήφ… Ρουσινοφ

5.     Πάτερ ημών….  Ντ. Χρίστοφ

6.     Άξιον εστι…Μπ. Ντιμόφ 

7.     Σε  υμνούμεν Σερβικής παράδοσης. 

8.     Αινείται… Κοινωνικό. Μπ. Χρίστοφ

9.     Προσευχή. Αρχαγγελσκίι















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου