Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ο ΑΡΧΩΝ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ
ΤΗΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΩΝΣ/ΠΟΛΕΩΣ
κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΑΣ

 
Η "ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ" θα έχει την ιδιαίτερη τιμή να υποδεχθεί τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου Αθηνών, Ιδρυτή και Διευθυντή της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας κ. Λυκούργο Αγγελόπουλο και τον εξαίρετο Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς κ. Αναστάσιο Μεντάκη.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήται με την ευκαιρία διεξαγωγής των κατατακτηρίων εξατάσεων των μαθητών των μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής που διοργανώνει η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας σε συνεργασία με το Ωδείο Κερκύρας.

 Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας η παρουσία των υψηλών προσκεκλημένων μας. Με τον τρόπο αυτό εγκαινιάζεται ο κύκλος συναντήσεων της Χορωδίας μας με έμπειρους ψάλτες και προσωπικότητες του ψαλτικού κόσμου, κορυφαίος των οποίων είναι και ο Άρχων κ. Αγγελόπουλος.

Η χαρά μας είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί και ο Διευθυντής της Χορωδίας μας διετέλεσε μαθητής του Άρχοντος και όλοι αισθανόμαστε οικείοι με το δάσκαλο και προσμένουμε να λάβουμε από την εμπειρία την γνώση και τη σοφία του.

Μαζί και ο Πρωτοψάλτης Αναστάσιος Μεντάκης, έμπειρος Δάσκαλος, τ. διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής οδ. Ακαδημίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος έχει διοργανώσει πρότυπο 15μελές χορό στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Πειραιώς ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως πρότυπο για το χορωδιακώς ψάλλειν.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας.

Το πρόγραμμα της επισκέψεως έχει ώς εξής.

Άφιξη στο Αεροδρόμιο Κερκύρας και υποδοχή, από τον Διευθυντή της Χορωδίας.
Προσκύνημα στο Ιερό Ναο του Αγίου Σπυρίδωνος.
Συνάντηση με τους μαθητές και τα μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας Κερκύρας.
Διεξαγωγή των Κατατακτηρίων εξετάσεων των μαθητών της Χορωδίας στο Ωδείο Κερκύρας.
Παράθεση γεύματος από το προεδρίο της Χορωδίας.
Επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεκρύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. κ. Νεκτάριο.
Αναχώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου