Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ» 1ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ



  
      ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ»

Διεύθυνση: Δήμητρα Καλογεροπούλου.
Συνοδεία: Μαρία Υφαντή.


          Η Δημοτική Χορωδία «Δημόδοκος» ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2000 ως Δημοτική Χορωδία «Αχιλλείων». Φέρει το όνομα του τυφλού αοιδού που αναφέρεται από τον  Όμηρο πως ζούσε στην αυλή του Αλκινόου, βασιλιά των Φαιάκων.

          Στόχος της ιδρύσεώς της η καλλιέργεια και διάδοση της τοπικής λαϊκής μουσικής και χορωδιακής παράδοσης. Είναι τετράφωνη και το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια, τραγούδια της έντεχνης ελληνικής μουσικής, εκκλησιαστικούς ύμνους καθώς και έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.  

          Η χορωδία έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις εντός και εκτός της  Κέρκυρας, καθώς επίσης και στο εξωτερικό (Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας). Έχει πάρει μέρος σε Χορωδιακές Συναντήσεις στην Θήβα, στην Αταλάντη, στην Αγριά Βόλου, στη Μίκρα Θεσσαλονίκης, στην Καρδίτσα, στο Ναύπλιο, στον Πύργο Ηλείας καθώς επίσης και σε χορωδιακές συναντήσεις στην Κέρκυρα.  

          Έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις όπως η συναυλία αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη σε συνεργασία με την Χορωδία Χλομού, η συναυλία αφιέρωμα στο Σμυρναίικο Τραγούδι σε συνεργασία με την ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, η συναυλία αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό, συναυλίες με τραγούδια από όλο τον κόσμο και πρόσφατα η συναυλία για τα 100 χρόνια από τη γέννηση των Νίκου Γκάτσου και Οδυσσέα Ελύτη. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με φιλανθρωπικό σκοπό.

          Από τον Ιούνιο του 2007 λειτουργεί στη χορωδία τμήμα φωνητικής με υπεύθυνη την κυρία Σταματίνα Καρύδη. Η χορωδία είναι μέλος της Στέγης Χορωδιών Ελλάδος.

          Την διεύθυνση της χορωδίας έχει από το 2003 η κα Δήμητρα Καλογεροπούλου.

   
      1.    «Αγνή Παρθένε» Ύμνος  στη  Θεοτόκο Μαρία από το Θεοτοκάριον του Αγίου Νεκταρίου.
 

    
        2.   .«Σε Υμνούμεν» Θ. Παπακωνσταντίνου.



        3.    «Της Συνόδου» Απολυτίκιο Αγίου Σπυρίδωνος σε Κερκυραϊκό ύφος,  όπως το διέσωσε ο Π. Κων/νος Σουρβίνος.


 
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου