Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΩΝ "Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" 1ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ



    ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΩΝ «Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

Διεύθυνση:  Πέλη Κοντογούρη
Συνοδεία: Μαρία Πίκουλα



Η Χορωδία Ευρωπούλων ιδρύθηκε το 1997 από τον πρόεδρο της κοινότητας Ευρωπούλων κ. Νίκο Τόμπρο. Είναι ένα τετράφωνο μεικτό φωνητικό σύνολο που υπηρετεί την επτανησιακή και την έντεχνη μουσική. Τη χορωδία συνοδεύει μαντολινάτα, όσον αφορά την επτανησιακή μουσική, καθώς και οργανικό σύνολο όσον αφορά την έντεχνη. 

Στην πορεία της η χορωδία έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Κέρκυρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Φάρσαλα, Άσσο Κορινθίας, Μέτσοβο) και του εξωτερικού (Αγ. Σαράντα Αλβανίας, Λευκωσία Κύπρου). 

Συμμετέχει σε όλα τα πολιτιστικά και θρησκευτικά δρώμενα της Κέρκυρας και σε όλα τα φεστιβάλ χορωδιών που διοργανώνει η Ένωση Χορωδιών Κέρκυρας. Έχει συνεργαστεί με πολλές χορωδίες, φιλαρμονικές και άλλα μουσικά σύνολα της Κέρκυρας. 

Τον Αύγουστο του 2010 η χορωδία έδωσε συναυλία προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. Επίσης τον Ιούλιο του 2011 η χορωδία τίμησε σε συναυλία - αφιέρωμα τον κερκυραίο μουσικοσυνθέτη κ.Γιώργο Κατσαρό. 

Από το 2001 την διδασκαλία, προετοιμασία και διεύθυνση της χορωδίας έχει αναλάβει η καθηγήτρια μουσικής κ. Πέλη Κοντογούρη.

1. «Τον Νυμφώνα Σου βλέπω» Διασκευή  Θ. Πολυκράτη.



2. «Αινείται» Κοινωνικό  Διασκευή  Δ. Δαπέργολα



3. «Άγιος-Άγιος» Διασκευή  Θ. Πολυκράτη













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου