Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

ΧΟΡΩΔΙΑ ΦΑΙΑΚΩΝ 1ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣΧΟΡΩΔΙΑ ΦΑΙΑΚΩΝ

Διεύθυνση: Σπύρος Μπόχαλης.


Η Χορωδία Φαιάκων Κέρκυρας ιδρύθηκε τα τέλη του 2000. Ξεκίνησε με 19 άτομα και σήμερα αποτελείται από 50 περίπου μέλη άνδρες και γυναίκες. 

Έχει λάβει μέρος σε πανελλήνιες συναντήσεις και φεστιβάλ χορωδιών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα καθώς και σε αρκετά κράτη του εξωτερικού μετά από προσκλήσεις ξένων συλλόγων και της Ελληνικής ομογένειας.

Η Χορωδία Φαιάκων ερμηνεύει παραδοσιακά, καντάδες, κλασικά, έντεχνα, δημοτικά, ελληνικά τραγούδια, εκκλησιαστικούς ύμνους, καθώς και αποσπάσματα από όπερες και τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου. Διαθέτει εκκλησιαστικό τμήμα που ερμηνεύει τις Λειτουργίες των Πολυκράτη και Σακκελαρίδη αλλά και εκκλησιαστικούς ύμνους ελλήνων και ξένων συνθετών. Επίσης συμμετέχει στο μυστήριο του γάμου όπου της ζητηθεί.

Στο πιάνο συνοδεύει ο κ. Νεκτάριος Σταυράτης, πτυχιούχος πιάνου και απόφοιτος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου.

Την διεύθυνση της Χορωδίας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα έχει ο κ. Σπύρος Μπόχαλης, καθηγητής της Β/θμιας εκπ/σης που επίσης διευθύνει τις χορωδίες Λιαπάδων, Βουνιατάδων και την Εκκλησιαστική Χορωδία του προσκυνήματος του Αγίου Σπυρίδωνος.


     1.    «Το Νυμφώνα σου βλέπω» Θ. Πολυκράτη.     2.    «Άγιος ο Θεός» Θ. Πολυκράτη.     3.    «Πάτερ ημών» Θ. Πολυκράτη.     4.    «Σώμα Χριστού» Θ. Πολυκράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου