Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ 1η ΨΑΛΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Θα περάσουμε τώρα στο δεύτερο μέρος της αποψινής εκδήλωσης. Ψάλλουν οι Πρωτοψάλτες, Λαμπαδάριοι, Ιεροψάλτες και Ιερείς από τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την θερμή ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση της χορωδίας μας να πλαισιώσουν την προσπάθεια και την αποψινή μας εκδήλωση.
 
    Σωτήριος Βογιατζόγλου.

O κ. Σωτήριος Βογιατζόγλου κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη (Βογιατζόγλου Θεμιστοκλής, Βαθειάδης Δημήτριος). 
Πρώτος του δάσκαλος ο Ιερές Γεώργιος Δρίβας τον μύησε στην μουσική και διακόνησε στο αναλόγιο του Νικολάου Βλαχόπουλου από την Πόλη που έψαλε τότε στην ύψωση του Τιμίου Σταυρού στο Αιγάλεω. 
Οι σπουδές του συνεχίστηκαν με του Νικόλαο και Γεώργιο Κακουλίδη ως λαμπαδάριος του οποίου πρωτοδιορίστηκε. Χρημάτισε Λαμπαδάριος του Αθανασίου Πέττα στον Άγιο Σπυρίδωνα Πειραιώς.
 Έχει πρωτοψαλτήσει στους Ναούς Άγιο Γεώργιο Νικαίας, Ιερά Μονή Υ. Θ. Πλατυτέρας, Παναγίας των ξένων Κερκύρας, Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας επί 26 χρόνια και τώρα στη Ι. Μονή Αγίων θεοδώρων Στρατιάς. 
Δημιούργησε Χορωδία και πλαισίωσε τις ραδιοφωνικές εκπομπές της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας στην ΕΡΤ ΒΔ ελλάδος. 
Δημιουργείται με πρωτοβουλία του ο Σύλλογος Ιεροψαλτών κερκύρας, καθώς και κατόπιν προσκλήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως ιδρύεται επ’ ευθύνη του η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως. Διδάσκει στο Ωδείο κερκύρας.

Το στάδιο των αρετών… Στιχηρό των Αίνων της Κυρικής της Τυρινής, Μέλος της παραδόσεως Ήχος πλ Α΄.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου