Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΟΤΖΑΣ
ΤΗΛ. 6946072106                                                                                               Κέρκυρα 10/1/2013   
                                     
  

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Χορηγιών
Μόλις πέρυσι δημιουργήθηκε στην Κέρκυρα ένας νέος ετήσιος Πολιτιστικός θεσμός, το Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικης Μουσικης. Φέτος διοργανώνεται το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής τις 6 & 7 Απριλίου 2013 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Φρουρίου.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δώσει βήμα προς χορωδίες που ασχολούνται με το Εκκλησιαστικό μέλος για να προβάλλουν έργα του ρεπερτορίου τους, έργα παλαιών μουσουργών και νεώτερων συνθετών συμβάλλοντας στην καλλιέργειά της. αλλά  ταυτόχρονα στην ανάπτυξη και προώθηση Πολιτιστικών και Τουριστικών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πρόκειται για μοναδικό στο είδος του Χορωδιακό Φεστιβάλ καθώς περιλαμβάνει όλο το εύρος της Εκκλησιαστικής λατρευτικής μουσικής, από το Βυζαντινό μέλος, την Κερκυραϊκή και ευρύτερη Επτανησιακή Ψαλτική παράδοση, έως την ευρωπαϊκή πολυφωνία, τρίφωνη και τετράφωνη.
Το Οραμα του Φεστιβάλ είναι να γίνει το σημείο πολιτιστικής συνάντησης και ο κόμβος δικτύωσης όλων των ενασχολουμένων με το Εκκλησιαστικό μέλος.
Αποστολή του Φεστιβάλ είναι να προβάλλει τις χορωδίες που θα συμμετέχουν προβάλλοντας το έργο και την προσφορά τους στος πολιτισμό του τόπου μας, να δημιουργήσει προϋποθέσεις μεγαλύτερης εξέλιξης και καλλιέργειας του Εκκλησιαστικού μέλλους στο πλαίσιο της παραδόσεώς μας, αλλά και με προοπτική στο μέλλον. Ακόμη, να προωθεί τις χορωδίες και την ιστορία τους, να προβάλλει και να δικτυώνει τους χορωδούς και τους μαέστρους, να αναπτύσσει συνεργασίες με άλλα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ και να παρέχει διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.
Ήδη η επιτυχία του 1ου Χορωδιακού Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής, άφησε άριστες εντυπώσεις για την οργάνωση και ποιότητά του. Ο απόηχος και η γνωστοποίηση του γεγονότος, προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών χορωδιών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό οι οποίες εκδήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ, εφόσον βεβαίως υπάρξουν οι προϋποθέσεις.
Στο πλαίσιο τόσο της προώθησης και υποστήριξης της διοργάνωσης του Φεστιβάλ όσο και της μεγαλύτερης δυνατής προσέλκυσης χορωδιών και επισκεπτών σε αυτό, προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ σαν Χορηγός σε έναν ή περισσότερους από τους 3 τομείς : 1) Επικοινωνίας, 2) Φιλοξενίας και 3) Υποστήριξης.
Οι χορηγοί θα προβληθούν στον επίσημο δικτυακό τόπο του φεστιβάλ και σε κάθε προωθητικό έντυπο ή άλλο υλικό προς διοργάνωσης προς π.χ αφίσα, πρόγραμμα, θα αναφέρονται σε διαφημιστικές αναφορές από ΜΜΕ. Ή σε περίπτωση προβολής διαφημιστικού σπότ κλπ.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας με την συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Παξών & Διαποντίων Νήσων και του ΔΟΠΑΠ Δήμου Κέρκυρας
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο του φεστιβάλ http://byzantinhxorodiakerkyras.blogspot.gr/ και μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική δ/νση : byzantinechoir@iqnet.gr
Υπέυθυνος επικοινωνίας: Σπυρίδων Χότζας τηλ. 6946072106

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Αρχιμ. Σπυρίδων Σκορδίλης
Ιωάννης Χρυσικόπουλος
Σπυρίδων Χότζας
Βασίλειος ΡουβάςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου