Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΝΩ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ "ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ" ΣΤΟ 2ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2013                                ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΝΩ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ «ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ»
Διεύθυνση: Γιώργος Άνθης.
Συνοδεία: Νεκτάριος Σταυράτης.
     Η χορωδία Κορακιάνας «Σπύρος Σαμάρας» είναι μια τετράφωνη χορωδία αποτελούμενη από περίπου 30 χορωδούς και αποτελεί τμήμα της φιλαρμονικής. Η φιλαρμονική στα 53 χρόνια λειτουργίας της παράγει πολιτισμό, διατηρεί την τοπική πράδοση ενώ παράλληλα προσφέρει δωρεάν μουσικές γνώσεις στους νέους της περιοχής και με τα τρία τμήματά της (μπάντα, χορωδία, χορευτικό) έχει συνεχή παρουσία στα δρώμενα του Δήμου μας, του νησιού μας αλλά και πέρα από αυτό.
Η χορωδία με ένα πλούσιο ρεπερτόριο σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, επτανησίων συνθετών και παραδοσιακών κερκυραϊκών τραγουδιών έχει λάβει μέρος σε Φεστιβάλ χορωδιών, χορωδιακές συναντήσεις εντός και εκτός Κέρκυρας και σε πολλές εκδηλώσεις που καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου γίνονται στην Κέρκυρα. Ενδεικτικά τον Αύγουστο του 2009 άνοιξε ως support χορωδία τη συναυλία του Goran Bregovic που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα. Το Δεκέμβριο του 2009 στην εκπομπή της ΝΕΤ "Μένουμε Ελλάδα" τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα. Τον Απρίλιο του 2010 συμμετείχε στη Μουσική Συνάντηση Χορωδιών στην Κύπρο. Το καλοκαίρι του 2011 εκπροσώπησε την Κέρκυρα και την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βερόνα στην Ιταλία.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας με εκπροσώπηση στο Δ.Σ. και τα τελευταία 9 χρόνια έχει ως μαέστρο της τον καθηγητή μουσικής κ. Γιώργο Άνθη.

1.     Τη υπερμάχω. Ήχος πλ. Δ΄. 

2.     Σε υμνούμεν. Θ. Πολυκράτη.

3.     Τρισάγιο Θ. Λειτουργίας. Θ. Παπακωνσταντίνου.

Σολίστες: Αφροδίτη Παπαβασιλείου, Γεώργιος Μπογδάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου