Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑΔΩΝ ΣΤΟ 2ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2013ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΔΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΡΟΚΙΔΗΣ

    Η Χορωδία Μαγουλάδων ιδρύθηκε το 1959, ύστερα από προσπάθειες ορισμένων κατοίκων του χωριού, με κίνητρο την αγάπη για την τετράφωνη χορωδιακή μουσική.
     Πρώτος μαέστρος και δάσκαλος της χορωδίας ήταν ο αείμνηστος Πέρρος Νικόλαος .
     Το 1960 αναλαμβάνει μαέστρος και δάσκαλος ο Αλέξιος Κροκίδης, ο οποίος ανέβασε την χορωδία σε υψηλά επίπεδα, και  συνεχίζει μέχρι και σήμερα ακούραστος και άμισθος να διευθύνει και να διδάσκει την χορωδία μας.
      Η Χορωδία Μαγουλάδων ασχολείται κυρίως με την εκκλησιαστική μουσική, παράλληλα όμως έχει να επιδείξει και ένα διόλου ευκαταφρόνητο ρεπερτόριο τραγουδιών, γνωστών και αγνώστων Ελλήνων συνθετών, ενώ από το 1984 ως το 1990 λειτούργησε και παιδικό τμήμα από το οποίο ξεκίνησαν αρκετοί σημερινοί επαγγελματίες μουσικοί.
       Η Χορωδία Μαγουλάδων συμμετάσχει σε συναυλίες και φεστιβάλ του νησιού και σε κάθε εκκλησιαστική ή πολιτιστική εκδήλωση που έχει προσκληθεί. Επίσης ψάλλει όλες τις μεγάλες θρησκευτικές εορτές (Χριστούγεννα, Θεοφάνεια, Χαιρετισμούς της Θεοτόκου, Μεγάλη εβδομάδα, Άγιο Πάσχα κ.α.) καθώς επίσης στην λιτανεία την Τρίτη του Πάσχα στους Μαγουλάδες
      Από το 1994 λειτουργεί ως Μουσικός Σύλλογος Μαγουλάδων και  διοικείται από πενταμελές συμβούλιο.          
 
1.     Προς την φωνήν του βοώντος. Δοξαστικό Ακολουθίας Μ. Αγιασμού Θεοφανείων. Ιω. Σακελαρίδη.

2.     Εσημειώθη εφ’ ημάς. Κοινωνικό Υψώσεως τ. Σταυρού. Αρ. Μοναστηριώτη.

3.   Που πορευθώ. Ψαλμικοί στίχοι, αντί Κοινωνικού. Αλεξίου Κροκίδη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου