Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

2η ΨΑΛΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ & ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ




Η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας διοργανώνει τη 2η Ψαλτική Συνάντηση και Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012  6:30 μμ. στην Αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας.


Στην Εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του, θα ομιλήσει μέσα από πρακτικά παραδείγματα ανάλυσης ύμνων, ο Πρωτοψάλτης κ. Δημήτριος Νεραντζής, Άρχων Διδάσκαλος του Αποστόλου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, με θέμα «Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ».

Θα συμμετάσχουν, επίσης,  αξιόλογοι Ιεροψάλτες των Ιερών Ναών της Πόλεως και της υπαίθρους της Κέρκυρας.

Την εκδήλωση θα κλείσει η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την Ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας Παξών & Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκταρίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η συμμετοχή σας θα μας δώσει χαρά.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 ο Άρχων Δ. Νεραντζής θα ψάλλει στον Όρθρο και την Θ. Λειτουργία στον Ιερό Αγ. Τριάδος Γαρίτσης.

Για να γνωρίσουμε την ουσία της ψαλτικής τέχνης.

Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας.




2 σχόλια:

  1. Ο Δημητρης Νερατζης ειναι ο τελευταιος εναπομείνας μαϊστορας της ψαλτικης τεχνης. Εχει ασχοληθει επι μακρον με την αναλυση των ηχων και των φθογγοσημων τοσο των νεων οσο και των παλαιων τοιουτων. Ολα αυτα τα εφρμοζει στην εκτελεση των μαθηματων επι του αναλογιου. Χαιρομαι που με τιμα με την φιλια του, και θα ωφεληθουν τα μεγιστα οσοι εντρυφουντες παρακολουθησουν την διαλεξη του....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι ο Άρχων Δ. Νεραντζής είναι μοναδικός ερμηνευτής και φορέας της πατριαρχικής παραδόσεως όπως αυτή παρεδόθη σ' αυτόν από τον μεγάλο Αθανάσιο Παναγιωτίδη.
    Η Χορωδία μας προσκάλεσε το Δάσκαλο Δ. Νεραντζή θέλοντας να προσφέρει στα μέλη και τους μαθητές της αλλά και σε κάθε φιλόμουσο την μοναδική εμπειρία να ακούσει και να ωφεληθεί από τη διδασκαλία και τις ερμηνείες του Άρχοντος.
    Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή