Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΜ. ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ κκ. ΘΕΟΔΩΡΟΝ Β΄


Η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας προσκεκλημένη από τον Άρχοντα  Πρωτέκδικο και Πρόεδρο των Οφικιάλων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρον Παναγόπουλον, είχε την ιδιαίτερη ευλογία να Ψάλλει στην Πατριαρχική Θ. Λειτουργία Ιερουργούντος της ΑΘΜ. του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄ συλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γουινέας κ.κ. Γεωργίου.

Η Πατριαρχική Θ. Λειτουργία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 στον κτητορικό Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου παρά την θερινή Κατοικία τουΆρχοντος κ. Παναγοπούλου παρά την Κασσιώπη της Κέρκυρας με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 25ετίας από την ανοικοδόμηση του Ι. Ναού.

Κατά την διάρκεια της Πατριαρχικής Θ. Λειτουργίας η ΑΘΜ. ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος απένειμε την ύψιστη τιμητική διάκριση του Πατριαρχείου Αλέξανδρείας στον Άρχοντα κ. Παναγόπουλο ως αναγνώριση των υπηρεσιών και της αγάπης του προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Το παρόν έδωσε και ο Ποιμενάρχης μας Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος.

Με τά το πέρας της Θ. Λειτουργίας η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας προσέφερε στον Μακαριότατο τους εκδεδομένους ψηφιακούς δίσκους της Χορωδίας.

Στη συνέχεια η Χορωδία Εβροπούλων με μαέστρο την κ. Πέλη Κοντογούρη έδωσε μικρή συναυλία με Κερκυραϊκά τραγούδια προς τιμήν του Πατριάρχου.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου