Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 2ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ



ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

2ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


 
Η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας διοργάνωσε με επιτυχία το 2ο Συμπόσιο Ψαλτικής Τέχνης, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 στον Ιστορικό Ι. Ναό Αγ. Αντωνίου.
 
Η Εκδήλωση αφορούσε την εντόπια Κερκυραϊκή Ψαλτική παράδοση, τις ρίζες και απαρχές της και την μελέτη των επι μέρους στοιχείων της.


Παροσιάστηκαν ύμνοι της Μ. Τεσσαρακοστής και της Μ. Εβδομάδος κατά το Κερκυραϊκό Ψαλτικό ιδίωμα και την Ελληνική Βυζαντινή μουσική. Προηγήθηκε παρουσίαση και μουσικολογικός σχολιασμός των ύμνων από τον Αρχιμ. Σπυρίδωνα Σκορδίλη.
Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Χορός των Κερκυραίων Ψαλτών υπό την διεύθυνση του καθηγητή και πρωτοψάλτη κ. Γεωργίου Μπογδάνου ο οποίος θα απέδωσε ύμνους της Κερκυραϊκής Ψαλτικής παραδόσεως. Συμμετείχε επίσης και η Βυζαντινή Χορωδίας Κερκύρας αποδίδοντας Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς ύμνους.
Η Εκδήλωση διοργανώθηκε με την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμερνάρχου μας Μητροπολίτου Κερκύρας Παξών & Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκταρίου.   

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγ. Αντωνίου ιδεσιμολογιότατο Πρωτοπρεζβύτερο π. Ιωάννη Νικομάνη για την ευγένεια και αγάπη του και το Χορό των Κερκυραίων Ψαλτών για την ευγενική συμμετοχή του.

Παραθέτουμε πλούσιο δωρογραφικό υλικό από την εκδήλωση.









 













      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου