Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ 2ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΟΤΖΑΣ
ΤΗΛ. 6946072106                                                                                        Κέρκυρα 25/1/2013   
                                     

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής
Μόλις πέρυσι δημιουργήθηκε στην Κέρκυρα ένας νέος ετήσιος Πολιτιστικός θεσμός, το Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικης Μουσικης. Φέτος διοργανώνεται το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής τις 6 & 7 Απριλίου 2013 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Φρουρίου.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δώσει βήμα προς χορωδίες που ασχολούνται με το Εκκλησιαστικό μέλος για να προβάλλουν έργα του ρεπερτορίου τους, έργα παλαιών μουσουργών και νεώτερων συνθετών συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην καλλιέργεια της Χορωδιακής Εκκλησιαστικής Μουσική.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πρόκειται για μοναδικό στο είδος του Χορωδιακό Φεστιβάλ καθώς περιλαμβάνει όλο το εύρος της Εκκλησιαστικής λατρευτικής μουσικής, από το Βυζαντινό μέλος, την Κερκυραϊκή και ευρύτερη Επτανησιακή Ψαλτική παράδοση, έως την ευρωπαϊκή πολυφωνία, τρίφωνη και τετράφωνη.
Το Οραμα του Φεστιβάλ είναι να γίνει το σημείο πολιτιστικής συνάντησης και ο κόμβος δικτύωσης όλων των ενασχολουμένων με το Εκκλησιαστικό μέλος.
Αποστολή του Φεστιβάλ είναι να προβάλλει τις χορωδίες που θα συμμετέχουν προβάλλοντας το έργο και την προσφορά τους στον πολιτισμό του τόπου μας, να δημιουργήσει προϋποθέσεις μεγαλύτερης εξέλιξης και καλλιέργειας του Εκκλησιαστικού μέλλους στο πλαίσιο της παραδόσεώς μας, αλλά και με προοπτική στο μέλλον. Ακόμη, να προωθεί τις χορωδίες και την ιστορία τους, να προβάλλει και να δικτυώνει τους χορωδούς και τους μαέστρους, να αναπτύσσει συνεργασίες με άλλα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ και να παρέχει διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.
Ήδη η επιτυχία του 1ου Χορωδιακού Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής, άφησε άριστες εντυπώσεις για την οργάνωση και ποιότητά του. Ο απόηχος και η γνωστοποίηση του γεγονότος, προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών χορωδιών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό οι οποίες εκδήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν σε αυτό. Ήδη βρισκόμαστε σε επικοινωνία για την πραγματοποίηση και αυτού του στόχου.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας με την συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Παξών & Διαποντίων Νήσων και του ΔΟΠΑΠ Δήμου Κέρκυρας.
Με την στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Κέρκυρας στο 2ο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν και Χορωδίες από την ελλάδα και το εξωτερικό.
Θέλουμε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε τις Χορωδίες που με την συμμετοχή τους στήριξαν το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Κέρκυρας. Συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην απαρχή ενός νέου θεσμού.
Απευθύνουμε πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Κέρκυρας που θα  πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Φρουρίου.
Το αντικείμενο του Χορωδιακού Φεστιβάλ αφορά Εκκλησιαστικούς ύμνους από τις ακολουθίες της Ορθοδόξου Εκκλησίας που βρίσκονται σε λειτουργική χρήση και περιλαμβάνονται στα βιβλία της Λειτουργικού Κύκλου της Ορθοδόξου Λατρείας
Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 ώστε να είναι δυνατή η προετοιμασία και εκτύπωση του απαραίτητου υλικού.
Σε επιστολή μας προς τις χορωδίες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα ενημερώσουμε για πρακτικές και τεχνικές λεπτομέρειες.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο της Βυζαντινής Χορωδίας Κερκύρας http://byzantinhxorodiakerkyras.blogspot.gr/ και μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική δ/νση : byzantinechoir@iqnet.gr και spyridon@iqnet.gr

 
Υπέυθυνος επικοινωνίας: Σπυρίδων Χότζας τηλ. 6946072106.
Αρχιμ. Σπυρίδων Σκορδίλης 2663051354 & 6937765348

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 Αρχιμ. Σπυρίδων Σκορδίλης
Ιωάννης Χρυσικόπουλος
Σπυρίδων Χότζας
Βασίλειος Ρουβάς


2 σχόλια: