Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ο ΑΡΧΩΝ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ
ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ κ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ κ. ΜΕΝΤΑΚΗ


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου η επίσκεψη του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και διακερκιμένου Χοράρχου και ιδρυτού της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας κ. Λυκούργου Αγγελόπουλου στην Κέρκυρα.

Ο ΧΟΡΑΡΧΗΣ ΜΑΣ π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΡΟΣΦΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ κ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία των κατατακτηρίων εξετάσεων των μαθητών της χορωδίας σε συνεργασία με το Ωδειο Κεκρύρας. Προηγήθηκε συνάντηση των μελών και των μαθητών αλλά και φίλων της Βυζαντινής Χορωδίας Κερκύρας με τον Άρχοντα κ. Αγγελόπουλο στον κεντρικό χώρο του Ωδείου Κερκύρας.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΣ κ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Χοράρχης μας Πανοσιολογιότατος Αρχιμ. π. Σπυρίδων Σκορδίλης στην προσφώνησή του προς τον Άρχοντα τον καλοσόρισε στο φιλόξενο νησί μας και τον ευχαρίστησε για την ευγενική του ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας. Στη συνέχεια παρακάλεσε ον Άρχοντα κ. Αγγελόπουλο να απευθύνει τον λόγο προς τα μέλη, τους μαθητές αλλά και τους φίλους της Χορωδίας, προκειμένου να λάβουν οφέλεια από την εμπειρία και την γνώση του Άρχοντος.


Ο Άρχων κ. Αγγελόπουλος ομίλησε για την αξία και σημασία της Εκκλησιαστικής μουσικής, τον τρόπο και την μέθοδο της διδασκαλίας της, για το θέμα της μουσικής έκφρασης και ερμηνείας, για τη νέα μέθοδο των τριών διδασκάλων και την σχέση της με την παλαιά, για την ανάγκη να εντρυφούμε στα παλαιότερα κείμενα ώστε με την έρευνα να κατανοούμε καλύτερα την μουσική μας. Παρότρυνε τους μαθητές να μελετούν συστηματικά την μουσική και να εργάζονται με σύστημα ώστε ο κόπος τους να αποδίδει.




 Ακόμη τόνισε οτι βλέπει με μεγάλη χαρά την πρόοδο της μουσικής μας στην Κέρκυρα και περιμένει αγλαούς καρπούς από το φυτώριο της Βυζαντινής Χορωδίας Κερκύρας.




Ακολούθησε κέρασμα και συζήτηση με τα μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας Κερκύρας.



Αμέσως μετά άρχισε η διαδικασία των κατατακτηρίων εξετάσεων μετά το πέρας των οποίων βγάλαμε και μιά αναμνηστική φωτογραφία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου